Ukur kelajuan broadband anda

Untuk mengukur kelajuan broadband anda, sila lawati laman web Speed.io ( via LifeHacker )

Anda juga boleh mencuba SpeedTest ataupun TM Net Speedometer

3 comments on “Ukur kelajuan broadband anda

  1. salam pak nik,

    saya menghadapi masalah utk membuat bootable cd.

    saya menggunakan software ImgBurn sbg rujukan.

    soalan saya:

    1. adakah perlu sblm membuat bootable cd kita kena create .iso file dulu(savekan) kendian masuk balik fail tu ke ImgBurn & burn sbg image?

    -boleh tunjukkan langkah satu per satu?

    2. fail yg saya dah createkan bootable pd mulanya di ImgBurn tp lps tu burn guna MagicISO. MagicISO dah detect fail tu sbg BOOTABLE. tp x boleh bbot jgk. bila bukak fail tu(dlm bentuk winrar compressed iso), isinya kosong tp saiz fail 600mb lebih?

    3. katakan lah saya nak guna ImgBurn 100% utk buat image. mcmn nak create kan bootable fail(windows xp – sbg eksperimen)?

    t.ksh & salam aidilfitri.

    @naktau : CUba anda lihat pada forum berikut, moga-moga dapat membantu anda :
    http://forum.imgburn.com/lofiversion/index.php/t4013.html ( Lihat komen mmalves )

    • @salhaz : Masalah anda ialah CMOS bateri pada mainboard anda dah lemah. Tukar sahaja bateri berkenaan ( bateri bulat boleh beli kat mana-mana kedai komputer ) dan reset semula BIOS anda. Moga dapat membantu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s