Halang virus dari thumb drive jangkiti PC anda

Kebanyakan pengguna komputer masa kini memiliki USB drive. Ia merupakan media mudahalih yang sangat diminati oleh pengguna komputer, sama ada untuk menyalin data, berkongsi mp3, video dan sebagainya. Ia juga merupakan media yang paling mudah untuk virus menjangkiti PC.

Advertisements

5 comments on “Halang virus dari thumb drive jangkiti PC anda

  1. ilmu yang sangat berguna..selalu jugak kne serangan virus melalui USB drive. tapi kepada pemilik komputer/laptop rajin2 la scan dulu USB drive yg nak dicucuk pada komputer/laptop. berkaitan autoran, sy ada cara mudah. cuba buat dummy folder yang dinamakan autoran.inf. tapi kalau komputer/laptop anda menggunakan mode do not hide file extension, cuba padam seketika mode itu untuk membuat file dummy itu tadi.

  2. thumb drive aku pun dah kena virus skali n pc pasai x leh open thumb drive ni…so nak buat camna pasai sblm ni duk scan virus ok srkg pc nak scan virus pun xble ,trus aku delete antivirus so cmna nak buat…tulun…ni pasai kasi org pinjam thumb drive la!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s