Masalah shortcut tidak berfungsi

Terlebih dahulu PakNik ingin memohon maaf kepada pembaca yang mengirim komentar tetapi belum sempat PakNik balas disebabkan kesuntukan masa!

Bagi pengguna yang kerap mengalami masalah shortcut yang tidak lagi berfungsi, ada beberapa kaedah yang boleh mereka lakukan untuk membetulkan masalah tersebut:

  • Pertama, kenalpasti terlebih dahulu apakah jenis ikon yang gagal berfungsi yang terdapat pada desktop anda.
  • Jika ikon itu .exe, sila muatturun fail zip ini, unzip dan jalankan arahan untuk menyunting registry anda!
  • Jika ikon itu ialah .lnk, sila muatturun fail zip ini pula dan lakukan langkah yang sama.
Advertisements

3 comments on “Masalah shortcut tidak berfungsi

  1. sy ada jmpa pc lama tapi spac ok lah ckit dari yg lama2

    pentium 4 3.8ghz
    ddr2 2gb
    grafik card ati 128mb

    kalu nak upgrade grafik card apa sesuai?

  2. salam paknik…saya dah d.load fail zip tu…tapi icon kat desktop tu tak berubah pulak.tapi boleh bukak.macam mana nak kembalikan icon tu kepada asal?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s